אנחנו חיים בעידן שבו אנחנו מודעים לאורח חיים בריא: משתדלים לאמץ שגרת ספורט לחיינו, לשתות המון מים, להימנע מעישון סיגריות, לישון טוב בלילה. לצד זה, ישנה מודעות לאוכל בריא, המורכב מכל אבות המזון, לצריכה של מזונות לא מעובדים ועוד.
חישבתם קלוריות, יצרתם תפריט מסודר, הקפדתם על מרווח בין הארוחות, חשבתם שאתם פועלים נכון. אבל האם עצרתם רגע וחשבתם מה באמת יש באוכל שאתם מכניסים לגוף? ובעיקר כמה סוכר יש לכם בגוף ומה הוא עושה?
חשוב לדעת: אכילת מזון בריא כמו פירות וירקות, שמירה על מרווח בין הארוחות, הימנעות מאכילת "נשנושים" לצד שמירה על תזונה נכונה, כל אלו אינם מספיקים על מנת לרדת במשקל ולשלוט באכילה שלנו. על מנת באמת להצליח, אנחנו צריכים לבחור מה, כמה ומתי אנחנו אוכלים, להיות מודעים לכמות הסוכר שאנחנו צורכים(מה שקורה לרוב בצורה בלתי מודעת). אנחנו צריכים לאמץ אורח חיים בריא, לשנות דפוסי התנהגות, במקום עוד דיאטה שאולי לא תחזיק לאורך זמן- לשנות את התפיסות שלנו בנוגע לאוכל. רק כך נוכל להבין איך להיגמל מסוכר ולשמור על הבריאות שלנו בפרט.
האינסטינקט שלנו הוא לחשוב שהסוכר נמצא במתוקים כמו שוקולדים, עוגות וחטיפים, או אפילו בשתייה ממותקת. אבל למעשה, הוא נמצא בכ"כ הרבה מזונות שאנחנו צורכים מבלי להיות מודעים לכך.
מה סוכר עושה לגוף?ֿ
סוכר משפיע עלינו בהמון מובנים: הוא מעלה את רמת הכולסטרול ועלול לגרום לסוכרת מסוג 2. צריכה מוגברת של סוכר מביאה להשמנת יתר, אנו יודעים כי ישנו קשר בין סוכר למחלות לב ומחלות כרוניות שונות. למעשה, כמעט 99% מהמחלות שלנו, נוצרו בשל צריכת מזון שהגוף לא יודע לעכל
והוא לא בריא עבורו, הגוף לא יודע לפרק סוכרים "רעים". כל צריכה של מזון מעובד משפיעה על מערכות הגוף, יוצרת מצב של מחלות זיהומיות, מייצרת אי שקט בגוף.
צריכה מוגברת של סוכר לגוף יוצרת התמכרות. הסוכר משחרר בגוף כימיקלים שונים ביניהם דופמין. ככל שנצרוך יותר סוכר, נרגיש את הצורך בשימוש בו, נהיה מכורים למתוק, לריגוש שלו על השפעת הגוף. נשמע לכם מוכר? אלו השפעות דומה שיש לניקוטין בחיים שלנו.
אבל לא כל המזונות שבהם יש סוכר רעים לנו. למעשה, אנו יודעים להבדיל בין סוכר טוב לבין סוכר רע.
מה השוני ביניהם?
סוכר רע – הוא סוכר לבן או חום, סוכר מעובד זה שאנחנו מכירים בצורה הטבעית שלו: בקפה של הבוקר, בשתיית שוקו או שתייה ממותקת.
סוכר רע נמצא במאכלים שונים כמו: קופסאות שימורים, חטיפים מתוקים ומלוחים, רטבים לסלט וכמובן בקמח לבן, כן אפילו בפחמימות: לחמים, פסטה, אורז, חטיפי אנרגיה. למעשה, לסוכר לבן יש שמות שונים כמו: עמילן מעובד, גלקטוז, פרוטוקז ועוד. לכן ההמלצה שלנו היא שבפעם הבאה שאתם קונים מוצר בסופר, שימו לב מה מופיע ע"ג רשימת הרכיבים של המוצר, כך תוכלו לדעת כמה באמת סוכר אתם צורכים.
סוכר טוב – הוא סוכר שמופיע בצורתו הטבעית במזונות כמו פירות וירקות. הסוכר בפרי, מגיע בצורתו הטבעית, יחד עם סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, הגורמים לפירוקו האיטי, מה שתורם לגוף לעכל ולהתמודד איתו נכון.
יתרונות גמילה מסוכרים
לגמילה מסוכרים יתרונות רבים: היא משפיעה על אורח חיינו, מאפשרת לנו להיות בשליטה מלאה על המזון שאנחנו אוכלים. המטרה היא לא רק לרדת במשקל. ירידה במשקל היא חלק מהתהליך אבל לא החלק המרכזי, לא המהות. אנחנו רוצים לאמץ אורח חיים בריא, ליצור מודעות ובעיקר לשמור על אנרגיה גבוהה לאורך כל הדרך, בניגוד לעליות ונפילות הסוכר הרבות שאנו חווים כשאנחנו אוכלים סוכר רע. בסוכר כאמור יש את חומר הדופמין שגורם לתחושת התרגשות ואז אנחנו אוכלים עוד סוכר, עוד כפית גלידה, עוד חתיכת עוגה ומוצאים את עצמנו בתוך דחף בלתי נשלט למתוק, מבלי שבאמת נזדקק לו.
לכן היתרונות בגמילה מסוכרים הוא באימוץ אורח חיים בריא, היכולת שלנו לשלוט בדחף, להיות מודעים ועם היד על הדופק, תרגישו קלילים ואנרגטיים, חפים מרגשות אשם ועודף משקל. כן, הגוף שלנו זקוק לפחמימות וסוכרים, אלו שומרים על תפקוד המוח, מייצרים אנרגיה בגוף שתניע אותנו לכן צריך לדעת איך לעשות את זה נכון. לא לוותר, אלא לאכול מאוזן.
דרכי התמודדות עם גמילה מסוכר – לא לתת לאוכל לנהל לנו את חיינו
השיטה הייחודית שפתחנו באלן קאר לגמילה מסוכרים, היא לא לתת לסוכר לנהל אתכם. כן, לא צריכים לספור קלוריות או לוותר על מוצרים שאוהבים, המטרה להיות מודעים, לצרוך מזונות שאוהבים, אורח חיים בריא שלא מנהל אתכם. בתוכנית התמודדות וגמילה מסוכר, תלמדו על:
ההבדל בין סוכר טוב ורע.
למה חשוב לצרוך סוכר טוב.
תייצרו הרגלי צריכה נכונים.
התוכנית נפתחת במפגש אחד שאורכו כ- 6 שעות ולאחריו ליווי של 100 שיעורים להטמעת הכלים הנכונים. באזור האישי באתר יחכו לכם סרטונים שונים שיכוונו ויחזקו אתכם לעבר השינוי, לאורח חיים החדש והבריא שלכם, בשלל התחומים: אימוני כושר, אימוני מוטיבציה, אימונים מנטליים מחזקים תהליכים. תקבלו מאתנו חוברת עם מעל 60 מתכונים שיאפשר לכם לסגל אורח חיים חדש.
המהות שלנו היא שחרור מהתמכרויות, בדומה לסדנאות השונות של גמילה מעישון למשל. לייצר מודעות, לאפשר גמילה לטווח הרחוק, לשנות את התפיסה.
המטרה היא להפסיק לצרוך סוכר בקלות ובעיקר להחזיר את השליטה לחיינו. איך להיגמל מסוכר? פשוט להיות מודעים, מה שיאפשר לנו גם לצרוך פחות סוכר, גם לרדת במשקל בלי דיאטה או שינוי דרסטי בחיינו. להמשיך לאכול מזונות שאנחנו אוהבים, רק במידה הנכונה, להסיר רגשות אשם, ללמד את הגוף שלנו מחדש צריכה נכונה, לחדד את חוש הריח והטעם.