כולנו יודעים שהגוף שלנו צריך סוכר כדי להפיק אנרגיה בגוף. הוא המנוע שלנו, הוא זה שגורם לנו לתחושת ריגוש אינסופית, מעלה במהירות את האדרנלין בגוף ולכן נרצה לחדש את התחושה הזו שוב ושוב, נחפש את המזונות שגורמים לנו לאותה תחושה.
מדוע עלינו להפסיק לצרוך את הסוכרים הרעים? התשובה: משום שהם לא באמת בריאים לנו, יכולים להוביל לסוכרת סוג 2 וגם להשמנה.
5 סיבות טובות למה כדאי להוציא את הסוכרים הרעים מהתפריט:
כיוון שאתם מרגישים שהוא שולט בכם ולא אתם בו.
משום שאתם לא ישנים טוב בלילה.
מפני שאתם מוצאים את עצמכם במרדף אינסופי אחרי המתוק הבא ולא חשים בשובע. אכילה לא מבוקרת.
כי הבריאות שלכם חשובה לכם- ידוע שסוכר לבן גורם ל: השמנת יתר, דלקות, סוכרת ועוד.
כדי לרדת בצורה אפקטיבית ויעילה במשקל .
המיתוס: צריך להגביל אכילת פירות וירקות
יש תפיסה שגויה, שלפיה סוכר הוא סוכר ולא משנה מה המקור: בין אם זה הוופל או האבטיח, העוגה או האננס. דיאטות של פעם לא מגבילים באכילת אורז ויחד עם זאת מאפשרים לאכול רק 2 סוגי פירות ביום. זוהי טעות! תפיסה מוטעית שכן בפירות אמנם יש סוכרים, אבל הם מהטבע, מכילים ויטמינים ומינרלים שבריאים לגוף, מווסתים את הספיגה בדם ולכן לא מקפיצים את רמות הסוכר. זו הסיבה שאפשר לאכול פירות כמו אננס, אפרסק, ענבים- ללא הגבלה. ממה מומלץ להימנע? לא לאכול לצידם גם לחם, פסטה, עוגות ועוד.
איך נגמלים מסוכר? משנים תודעה
פיתחנו באלן קאר גישה שבה יש להבדיל בין סוכר רע המכיל: שוקולדים, קמחים, מאפים ועוד, לבין סוכר טוב, שנמצא בפירות וירקות, מזין את הגוף וגורם לתחושת שובע וגם יודע לווסת את הספיגה בדם.
בסדנה שלנו תלמדו להשתמש במונחים אחרים: אין אסור ואין מותר. תלמדו מה טוב לגוף שלכם, את ההבדל המהותי בין סוגי הסוכרים, מה הן תופעות הלוואי, למה הוא באמת כ"כ ממכר ועוד. זהו תהליך הדרגתי שבסופו תקבלו מאתנו את כל הכלים להיגמל, לרדת במשקל, לאכול מסודר, מאוזן ובריא!
התהליך מורכב מ- 3 שלבים:
גמילה ושינוי תפיסה – סדנה יומית בת כ- 6 שעות שבה תלמדו הכל: על השפעות הסוכר רע, מהו הורמון הרעב, תפיסות שגויות שליוו אתכם והשפיעו על הרגלי האכילה, איך עובדים המנגנונים בגוף ואיך הם משפיעים אחד על השני, תבינו למה הרגשתם רעבים ללא הפסקה גם כשאכלתם עוד ועוד ועוד. איך כל אלו משפיעים על הפן הפסיכולוגי, תפיסת הזהות כלפי עצמנו: האם אנחנו באמת צריכים לרדת במשקל או שאנחנו מרגישים שמנים והכל בראש? אולי אתם בכלל לא אוהבים לאכול ופשוט מכורים לתחושה שנוצרת בגוף בעקבות מאכלים לא מזינים? פעמים רבות זוהי הקניה של הרגלים, שינוי תפיסה, מודעות!
הטמעה – אחרי שהכרתם, החכמתם והבנתם איך מתנהלים המנגנונים בגוף, מה כדאי ומה לא כדאי לאכול ואיך נגמלים מסוכר. הגיע השלב שבו מטעימים את הלמידה בחיי היום יום. 100 שיעורים שיחכו לכם באתר ומכילים את כל הכלים שאתם זקוקים להם להטמעה: מה לאכול, מתי לאכול, כמה לאכול.
כמו כן יחכו לכם אימוני כושר, אימוני מוטיבציה, אימונים מנטליים. תקבלו מאיתנו חוברת עם מעל 60 מתכונים כאלו שאפשר ליישם בשגרת היום יום העמוסה, שיעורי תזונה, שיעורי מוטיבציה מותאמים לחיי היום יום שלכם והמקומות "שמועדים לפורענות". כן, אנחנו יודעים שהרגע הכי קשה מתגנב באמצע הלילה, כשאתם עומדים מול המקרר או ההתמודדות מול שפע האוכל בארוחת שישי וארוחות החג?. תלמדו מה הם המזונות שטובים לכם, למה אתם לא צריכים לאכול "ג'אנק" או מזונות שלא תורמים כלום לגוף, אלו שמזינים אותו בשומן, אוכל לא בריא.
אנחנו כאן בשבילכם – כדי להצליח להיגמל מסוכר, נלווה אתכם במתן תמיכה ועצות, אחת מהן היא קבוצת קהילת בוגרים בפייסבוק, שהיו שם ונגמלו, אלו שיזדהו איתכם, יכירו את החולשות ויחזקו אתכם אם יהיה קשה ויפרגנו כמובן להצלחות. יחד עם קבוצת הבוגרים, מחכה לכם התזונאית שלנו להתייעצות, לשיתוף מתכונים וכמובן ליווי של המומחים ומרצי הסדנאות, סיפורי הצלחה מחזקים. לצד זה, מפגשים בזום ותמיכה לשאלות שיאפשרו לכם לחזק את עקרונות השיטה.
היתרון הכי גדול של שיטת הגמילה – שהיא הרבה מעבר. אנחנו נלמד אתכם לשנות השקפות עולם, לא עוד דיאטה לאוסף, או עוד סדנה לגמילה מסוכרים אלא תלמדו איך אתם רוצים לחיות, במה אתם בוחרים להזין את הגוף. צלחת האוכל מעכשיו לא תראה אותו דבר. אחרי הסדנה שלנו, תלמדו למשל להסתכל על צלחת הפסטה בדיוק כמו שאתם מסתכלים על מקל שערות סבתא. כן, בהשוואה של כמות השומנים והתרומה לגוף- הן משמשות כאותו תפקיד, לשתיהן אין ערך תזונתי כלל ושתיהן נחשבות ממכרות. הפסטה, ללא רטבים לבדה איננה טעימה, אז מדוע לא לאכול בריא כמו קישואים ברוטב עגבניות טריים ושום. במקום להעמיס על העוגה קישוטי תותים- תאכלו תות טרי.
תזכרו: אוכל אמור להזין את הגוף. אוכל לא אמור לגרום להתמכרות וכן, יש מאכלים טעימים שלא מכילים את הסוכר הלא מזין.
בסוף, הסדנה מלמדת תהליך, שחרור. אם תבחרו לאכול חתיכת עוגה או אפילו פיצה, זה יהיה מבחירה ולא מתוך מקום של חסכים פסיכולוגים ובוודאי לא מתוך שעמום. תעשו ניסוי: כשאתם עובדים מהבית, כמה פעמים קמתם ובדקתם מה חדש במקרר? או בחרתם לאכול כמקור רגשי, בימים שרע לכם? אוכל לא אמור להיות ממכר ובוודאי לא לפצות על אתגרי היום.
המטרה של הסדנה, מעבר לכך שהיא מלמדת איך להיגמל מסוכרים, היא ללמוד לא לחבר בין אוכל לצרכים רגשיים, לאכול כי בא לכם לטעום ובלי שזה יהיה מלווה ברגשות אשם, או סערת רגשות ובעיקר בלי הלקאה עצמית. אם תבחרו לאכול קוביית שוקולד, הבחירה לא תוביל לתגובת שרשרת קיצונית "איך הרסתי את הדיאטה" לא תחוו בולמוס אכילה, מתוך מחשבה שאם כבר בא לנו לאכול מתוק, אז מותר לנו לאכול עכשיו הכל. אנחנו נסיר מכם את רגשות האשם ואם ברגע מסוים, תבחרו לאכול, גם את המזונות הפחות בריאים, תהיו בשליטה והבנה מה אתם מכניסים לגוף.
להיות משוחררים בראש ולא לאפשר לסוכר הרע לשלוט על ההתנהלות היום-יומית
כמו שציינו, המהות של הסדנה היא שינוי הרגלים וללמוד איך לאכול בריא וכן, הסדנה מתאימה גם למי שרוצה לרדת במשקל משום שבסוף היא התוצר: אתם אוכלים בריא, מאוזן, שולטים באוכל במקום שהוא ישלוט בכם!. הסדנה מלמדת איך להפסיק להתייחס לאוכל כפתרון, כתרופה וזו תוצאה של למידה והקניית הרגלי אכילה נכונים, חוסר התלות בסוכר רע.
הדרך הנכונה להיגמל מסוכר – היא לשנות תפיסה, להבין את ההשלכות שלו על הגוף שלנו ולהצליח לשמור על הבריאות לטווח הארוך. לא עוד דיאטה, כי אם שינוי תודעה.