SMARTPHONE DUMBPHONE
סדנה דיגיטלית לשימוש נכון בטכנולוגיות חכמות.
לראשונה בישראל! הסדנה שתחזיר לך את השליטה בטכנולוגיה.
18 שיעורים בוידאו.
תוכנית ליווי דיגיטלית למשך 21 יום.
מנוי ל- 60 ימים.
זמינות בכל מחשב, טלפון וטאבלט.
טלפונים ומכשירים סלולריים, אפליקציות, משחקי מחשב, קונסולות משחק, צ'אטים קבוצתיים, אימייל, הודעות טקסט ומדיות חברתיות חודרים לכל חלק בחיי היומיום שלנו. לצד היתרונות הרבים של הטכנולוגיה והתקשורת התופעה מציפה ומבלבלת מאוד.
התוכנית של אלן קאר נועדה לעזור לך להשתחרר משימוש מגביל שאינו נכון לך בטכנולוגיה, הגורם להסחות דעת מרובות.
אנחנו לא רוצים לגמול אותך משימוש בטכנולוגיה אלא ללמד אותך להשתמש בהן באופן שיעניק לך את היתרונות מבלי לסבול מהחסרונות!
ואם זה נראה לך מוזר שאנחנו נעשה את זה דרך סדנה דיגיטלית – זה בדיוק העניין! לא נגמלים מהטכנולוגיה אלא לומדים להשתמש בה נכון.
התמכרות למסכים
כשחושבים על המילה התמכרות למסכים זה נשמע קצת מוזר. אם אתם יכולים להתמכר לניקוטין, אלכוהול ומשחקי מחשב זה נשמע נורמלי בימינו.
אבל למה שנתמכר למסך?
כמובן שמדובר בסלנג, אנחנו לא באמת מתמכרים למסכים עצמם אלא מה שבתוך המסך. הצבעים, הצלילים, הנוחות, הדרך שבה אנחנו יכולים להשתמש בטלפון. כל האלמנטים הללו גורמים לנו לרצות להשתמש במסכים יותר מכל דבר אחר שקיים בעולם.
השאלה הנשאלת היא מתי זה הופך משימוש בריא להתמכרות של ממש?
כאשר הצבעים, הצליליים והשימוש הופכים להיות בעייתיים מבחינת העומק שלהם אז מתחילה ההתמכרות. לדוגמה – הגוון של הצבע הכחול בפייסבוק משתנה כל הזמן, במקביל פייסבוק בודקים את נתוני השימוש באפליקציה ובוחרים בגוון שגרם לנתוני השימוש להיות הטובים ביותר מבחינתם. זה אמנם נשמע כמו חדשות רעות אבל זה בעצם חדשות מאוד טובות כי ברגע שנוכל להבין מהם הצבעים הצלילים וכל הדברים שגורמים לנו להשתמש במסכים בצורה אימפולסיבית וחסרת שליטה, נוכל לנטרל את כל הפעולות האלה ולהשתמש במסכים בצורה "נקייה" ונעימה.
זה הזמן להבין את הבסיס של המלכודות שחברות הענק מציבות לנו ולדעת איך להתחמק מהן גם היום וגם בעתיד כדי שנוכל להנות מכל השפע הטכנולוגי שקיים בימינו!
התמכרות לסמארטפון
האם יש באמת התמכרות לסמארטפון? התשובה הזאת מתחלקת ל-2:
- כן! לפי התחושות שלנו אנחנו מתמכרים לטלפונים ולא יכולים להניח אותם בצד גם כשאנחנו יודעים שזה לא הזמן המתאים להשתמש בהם.
- לא בדיוק – ברמה המדעית, היום אנחנו יודעים לומר שאנחנו לא מתמכרים למכשיר עצמו אלא לתור ה"פילטר" שנמצא בתוך המכשיר. אנחנו בעצם מתמכרים לתוך שכבה שאנחנו יצרנו בתוך הטלפון הסלולרי.
בקצרה – התמכרות לסמארטפונים היא למעשה התמכרות לתוך רכיבים שנמצאים בתוך המכשיר שלנו שלא חייבים להיות שם על מנת שאנחנו נוכל להנות ב100% מהחוויה של הטלפונים החכמים.
איך נגמלים מהתמכרות לסמארטפון?
בדומה לגמילה מעישון, אלכוהול והתמכרויות נוספות, גם כאן הדרך היא קלה וללא ייסורים וזה גם ממש לא כואב. כאשר אנו מבינים מה מזיק לנו הדרך לגמילה מסמארטפון היא קצרה, פשוטה ולא כואבת כלל!
התמכרות למשחקי מחשב
הרבה פעמים כשמסתכלים בכתבות בעיתון או בטלוויזיה זה נראה שהתמכרות למשחקי מחשב הפכה להיות המגיפה של המאה ה-21, אבל מה כל כך ממכר במשחקי מחשב ואיך זה הפך לתופעה מדאיגה? הרי מדובר על ההנאה הבסיסית והחשובה ביותר שיש לבני אדם – לשחק
גם למבוגרים הציניים ביותר שנגד משחקי מחשב, אם הם ישחקו מספר דקות במשחק רשת הם גם יהנו ואולי יתמכרו בעצמם.
אולי כאן בעצם טמונה הבעיה? יש משהו במשחקי הרשת שגורמים לנו לצרוך אותם הרבה יותר ממשחקי קופסא או משחקים אחרים עד כדי התמכרות למחשב ופגיעה בעצמינ.
מילת המפתח – דופמין
מטרת הדופמין במקרה הזה היא לדאוג שנמשיך לשחק כמה שיותר. משחקי מחשב גורמים לשחרור דומפין בכמויות גבוהות וכך נוצר ההקשר בין הנאה גבוהה למשחקי מחשב. המוח עושה את ההקשר המיידי וכך נוצרת התמכרות. הדבר הזה מייצר חסך משמעותי – כל שעה שאני במשחק יש את המחשבה שעוד שעה או שעתיים נגיע להנאה המיוחלת (שלעולם לא תגיע). לשמחתינו גם כאן הפתרון הוא בשורש ההתמכרות וניתן לפתור את הבעיה בקלות וללא ייסורים בעזרת גמילה ממשחקי מחשב.
התמכרות לאינטרנט
כנראה התופעה הנפוצה ביותר בעולם המערבי ובעולם החדש. התמכרות לאינטרנט היא חיבור אל המידע האינסופי, המשחקים, הקניות, פייסבוק ושאר הרשתות חברתיות – הכל נמצא שם! ויותר מהכל – אנחנו אמורים להמשיך ולרכוש את כל המידע הזה באונליין.
מדוע אנחנו מתמכרים לאינטרנט ולא משתמשים באינטרנט?
בתוך האינטרנט מפוזרים מלכודות של אנשים בעלי עניין שרוצים לעשות כספים ופשוט מוצאים דרכים לגרום לנו להשתמש באינטרנט באופן מסיבי וגם להשתמש בו בצורה לא נכונה שגורמת לנו לעשות שיקולים מוטעים שפוגעים לנו בחיי המשפחה והקריירה.
במילים אחרות, אינטרנט הוא נהדר אבל כאשר לא מבינים את המלכודות ומה בדיוק גורם לנו להשתמש בו בצורה שגויה – האינטרנט הופך לכלי התמכרותי שפוגע בנו בסופו של דבר.